x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marcel Ciolacu va participa la Kiev la prima ședință comună a Guvernelor României și Ucrainei

Marcel Ciolacu va participa la Kiev la prima ședință comună a Guvernelor României și Ucrainei

de Redacția Jurnalul    |    18 Oct 2023   •   09:22
Marcel Ciolacu va participa la Kiev la prima ședință comună a Guvernelor României și Ucrainei
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Marcel Ciolacu și mai mulți miniștri români vor participa miercuri la Kiev la prima ședință comună a Guvernelor României și Ucrainei.

Premierul Marcel Ciolacu susține că vizita la Kiev are două obiective clare.

„Vizita la Kiev are două obiective clare - promovarea drepturilor românilor din Ucraina și semnarea unor acorduri bilaterale importante, care să pună bazele unei colaborări mai aplicate în mai multe sectoare. Ucraina poate conta pe România acum și pe termen lung pentru că avem capacitatea de a deveni un centru de suport logistic pentru reconstrucția acestei țări", a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Alături de șeful Executivului, la ședința comună a Guvernelor român și ucrainean, vor participa vicepremierul Marian Neașcu, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, ministrul energiei, Sebastian Burduja, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan-Radu Oprea, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ionel Scrioșteanu și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. De asemenea, premierul Marcel Ciolacu va merge la Kiev împreună cu mai mulți experți din domeniile apărării, agriculturii, transporturilor, energiei, afacerilor interne și sănătății.

În cadrul vizitei, șeful Executivului va avea întrevederi cu președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, cu prim-ministrul ucrainean, Denys Shmyhal, și cu președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk. Premierul Marcel Ciolacu va depune o coroană de flori la Zidul Apărătorilor Căzuți ai Ucrainei din Kiev și va participa la dejunul de lucru oferit în onoarea delegației române de premierul Denys Shmyhal.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu ucraina