x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie / Asasinarea lui Litvinenko, subiect la examenul de chimie

Marea Britanie / Asasinarea lui Litvinenko, subiect la examenul de chimie

09 Iun 2009   •   00:00
Marea Britanie / Asasinarea  lui Litvinenko, subiect la examenul de chimie

Calcularea dozei de radiaţie, care a provocat moartea fostului agent FSB Aleksandr Litvinenko în noiembrie 2006 la Londra, a figurat pe lista subiectelor la examenul de chimie în şcolile britanice, susţine The Sun.



Elevilor li s-a solicitat să calculeze doza de Poloniu-210 cu care a fost otrăvit Litvinenko şi să explice de ce riscul iradierii pentru persoanele din jur a fost minim. Societatea Regală pentru Chimie consideră cazul fostului agent rus drept “o modalitate excelentă de ilustrare în scopuri ştiinţifice”.

Potrivit The Sun, elevii au fost surprinşi de “problema Litvinenko”. “Nu îmi vine să cred. Ne-au întrebat de un asasinat despre care am aflat la buletinele de ştiri”, citează publicaţia opinia unui elev. Litvinenko s-a refugiat în 2001 la Londra, după ce a recunoscut în public faptul că i se ordonase uciderea omului de afaceri Boris Berezovski, căzut în dizgraţia preşedintelui, Vladimir Putin. Spionul a fost spitalizat după ce a băut ceai şi a mâncat sushi în compania a doi foşti amici ai săi din serviciile secrete - Andrei Lugovoi şi Dmitri Kovtun. Lugovoi este considerat principalul suspect în acest caz.

×
Subiecte în articol: externe