x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marine Le Pen: ''Dacă aş fi americancă, aş vota cu Trump''

Marine Le Pen: ''Dacă aş fi americancă, aş vota cu Trump''

06 Iul 2016   •   10:50
Marine Le Pen: ''Dacă aş fi americancă, aş vota cu Trump''

Preşedinta Frontului Naţional din Franţa (FN, extrema dreaptă), Marine Le Pen, a afirmat, într-un articol publicat miercuri în revista franceză Valeurs Actuelles, că, dacă ar fi americancă, l-ar vota pe republicanul Donald Trump la alegerile prezidenţiale din SUA, relatează AFP.

''Dacă aş fi americancă, aş vota cu oricine în afară de Hillary Clinton'', candidata democrată la alegerile din SUA, a declarat Marine Le Pen.

În opinia preşedintei FN, Hillary Clinton ''întruchipează tot ceea ce SUA au putut construi şi exporta din nefericire în lume în termeni de model economic, de opţiuni internaţionale...''.

''Referitor la Donald Trump, trebuie analizat în raport cu ceea ce este politica americană: dacă el pare ca fiind o specie extraterestră, aceasta este precis din cauză că el evoluează într-un sistem total cadenţat. În afară de aspectul său bizar, ceea ce place americanilor, el este un om liber, faţă de Wall Street, faţă de pieţe şi de lobby-urile financiare, şi chiar faţă de propriul partid'', este de părere Marine Le Pen, candidată la alegerile prezidenţiale din Franţa din 2017.

Preşedinta FN consideră că miliardarul american nu merită 'nici prea multe complimente, nici prea mult oprobriu'. AGERPRES

×