x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MĂRTURIE POSTUMĂ. Înregistrare cu Steve Jobs, filmată cu câteva luni înainte să moară (VIDEO)

MĂRTURIE POSTUMĂ. Înregistrare cu Steve Jobs, filmată cu câteva luni înainte să moară (VIDEO)

07 Dec 2014   •   14:45
MĂRTURIE POSTUMĂ. Înregistrare cu Steve Jobs, filmată cu câteva luni înainte să moară (VIDEO)

La trei ani de la moartea sa, co-fondatorul Apple Steve Jobs vine în apărarea companiei printr-o mărturie postumă filmată cu câteva luni înainte să moară, în procesul în care aceasta este acuzată de practici anticoncurenţiale în domeniul muzical online, potrivit AFP, citată de Agerpres. "Eram foarte îngrijoraţi de posibilitatea ca hackerii ar putea sparge sistemul de securitate al Apple, ceea putea afecta contractele companiei Apple cu casele de discuri, care nu vor ca melodiile lor să fie piratate", declară Steve Jobs în înregistrare.

Compania Apple a fost acuzată, într-o plângere colectivă, că, în perioada 2006-2009, a încălcat practicile concurenţiale în domeniul muzical online, afectând atât companiile concurente cât şi consumatorii prin măsurile suplimentare de licenţiere subsumate programului Fairplay. Acesta din urmă era un program de calculator care licenţia suplimentar melodiile de pe iTunes făcând ca posesorii de dispozitive Ipod să folosească numai programele companiei pentru descărcarea melodiilor din iTunes şi nu softuri ale unor companii concurente. Apple se aflase într-o dispută cu compania de IT RealNetworks care prin programul de calculator RealPlayer permitea utilizatorilor de Ipod-uri să descarce şi să asculte melodii din iTunes, potrivit mercurynews.com.

Cei care au depus plângere împotriva companiei Apple cer despăgubiri de peste 350 de milioane de dolari daune, iar legislaţia americană autorizează judecătorul să poată tripla această sumă. Procesul se reia săptămâna viitoare.

Steve Jobs a murit de cancer în octombrie 2011. Cu două luni înainte el cedase funcţia de director general al Apple lui Tim Cook.

×
Subiecte în articol: Steve Jobs Apple itunes hackeri tim cook