x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mașini „verzi” pentru ambasadorii britanici din întreaga lume

Mașini „verzi” pentru ambasadorii britanici din întreaga lume

26 Dec 2019   •   20:30
Mașini „verzi” pentru ambasadorii britanici din întreaga lume

Ambasadorii britanici din întreaga lume urmează să primească maşini oficiale noi, cu emisii reduse de dioxid de carbon, în încercarea de a deveni "cel mai verde serviciu diplomatic din lume", informează joi Press Association.

Oficiul pentru Externe şi Commonwealth (FCO) a început să elimine treptat autovehiculele pe benzină conduse de şoferi în cazul diplomaţilor de rang înalt şi să le înlocuiască cu modele Jaguar I-Paces complet electrice sau hibride.

Ambasadele din Oslo şi de la Vatican au primit deja noile vehicule, iar alte 30 de ambasade urmează să primească astfel de modele până în aprilie 2020. Puncte de încărcare rapidă sunt instalate ca parte a programului.

Decizia este în conformitate cu obiectivul Londrei conform căruia toate departamentele guvernamentale trebuie să aibă cel puţin 25% din flota auto dotată cu maşini electrice până în 2022 şi o flotă exclusiv electrică până în 2030.

Anunţul vine în contextul în care Regatul Unit va găzdui negocieri internaţionale cruciale pe tema schimbărilor climatice (COP26), la Glasgow, în noiembrie 2020.

"Schimbările climatice sunt cea mai mare provocare a timpului nostru, iar flota noastră auto oficială este un instrument extrem de vizibil de a demonstra leadership-ul internaţional al Regatului Unit în cadrul diplomaţiei privind schimbările climatice", a declarat sir Simon McDonald, subsecretarul permanent al FCO. "Vreau să fim cel mai 'verde' serviciu diplomatic din lume. Trecerea flotei noastre auto de la alimentarea cu benzină la energie electrică ne va ajuta să realizăm acest lucru", a adăugat el.

AGERPRES

×