x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mass-media SUA: Casa Albă ar trebui să reducă impozitele pentru a evita recesiunea

Mass-media SUA: Casa Albă ar trebui să reducă impozitele pentru a evita recesiunea

20 Aug 2019   •   12:11
Mass-media SUA: Casa Albă ar trebui să reducă impozitele pentru a evita recesiunea
Sursa foto: jmiks/Getty Images/iStockphoto

Administrația americană ar trebui să reducă impozitele şi taxele pentru a evita intrarea în recesiune, în pofida insistenţelor preşedintelui Donald Trump care afirmă că economia merge bine, scrie presa din Statele Unite. Experții de la Casa Albă sunt nevoiți să studieze mai multe măsuri pentru a stimula economia americană, printre care şi o scădere temporară a impozitelor pe salarii, în ideea de a îmbunătăţi puterea de cumpărare a consumatorilor. SUA ar mai putea  să renunţe și la noile tarife vamale impuse de administraţia Trump pentru importurile din China, în contextul războiului comercial cu Beijingul. 

Aceste măsuri sunt însă în stadiul de analiză, iar responsabilii care au avut această idee nu au solicitat încă opinia preşedintelui Donald Trump, care la rândul său are nevoie de aprobarea Congresului.  "Reducerea impozitelor pe salarii nu este analizată în acest moment", a transmis Casa Albă. 

Impozitele pe salarii în SUA au fost diminuate în temporar în perioada 2011-2012, în timpul mandatului preşedintelui Barack Obama, pentru revigorarea economiei după crizei financiară globală din 2008. 

Potrivit unui sondaj realizat de National Association for Business Economists (NABE), aproape trei sferturi din economiştii americani se aşteaptă ca SUA să intre în recesiune fie în 2020 sau 2021. Însă acest punct de vedere nu este împărtăşit şi de Donald Trump. "Nu cred că vom avea o recesiune", a afirmat liderul de la Casa Albă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: casa alba impozite recesiune economica