x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mercedes-ul lui Hitler, cumpărat în secret de un rus

Mercedes-ul lui Hitler, cumpărat în secret de un rus

de Mihaela Matachita    |    23 Noi 2009   •   00:00

Un misterios miliardar rus a cumpărat automobilul marca Mercedes care i-a aparţinut dictatorului nazist Adolf Hitler, plătind mai multe milioane de euro, a relatat luni AFP citând un cotidian german.



Michael Froehlich (59 de ani), un comerciant german de maşini de colecţie, a fost desemnat de un miliardar rus, a cărui identitate este necunoscută, să găsească Mercedes-ul model 770K, decapotabil şi de culoare bleumarin, pe care dictatorul nazist îl folosea la defilări, potrivit Koelner Express.

După săptămâni de căutări, Froehlich a aflat că maşina fusese vândută la încheierea celui de-al doilea război mondial în Austria, apoi uitată într-un muzeu de maşini de colecţie în Las Vegas (SUA). Ulterior, a fost cumpărată de un magnat al berii din landul Bavaria, iar după moartea acestuia, în 2008, soţia a revândut automobilul.

"Am avut pontul cel bun miercuri", a spus Froehlich. Maşina "aparţinea unui colecţionar privat şi fusese păstrată într-un garaj din oraşul Bielefeld. Specialistul a verificat autenticitatea documentelor vehiculului şi l-a comparat cu fotografii de epocă. "Până şi numărul de înmatriculare era corect: 1A 148461", a spus Froehlich. Apoi, acesta a consultat un cabinet de avocatură pentru a verifica dacă vânzarea este legală, ceea ce s-a confirmat, deoarece niciun simbol nazist nu era vizibil pe vehicul.

Misteriosul miliardar rus, care a sosit în Germania la bordul avionului său privat pentru a semna contractul, a cumpărat în cele din urmă toate cele şase maşini de acest tip care se aflau în colecţia de la Bielefeld. Câţi bani a plătit rusul nu se ştie, dar numai maşina lui Hitler ar valora între patru şi zece milioane de euro.

×
Subiecte în articol: externe