x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Merkel nu va prinde Crăciunul în funcția de cancelar

Merkel nu va prinde Crăciunul în funcția de cancelar

22 Oct 2021   •   10:00
Merkel nu va prinde Crăciunul în funcția de cancelar
Sursa foto: Hepta

Cele trei partide germane care lucrează pentru formarea unui nou guvern de coaliţie urmăresc să-şi încheie discuţiile până la sfârşitul lunii noiembrie şi să îl voteze cancelar pe social-democrat Olaf Scholz până pe 6 decembrie.

Cele trei partide germane care lucrează pentru formarea unui nou guvern de coaliţie urmăresc să-şi încheie discuţiile până la sfârşitul lunii noiembrie şi să îl învestească cancelar pe social-democrat Olaf Scholz până pe 6 decembrie.

La negocierile formale de coaliţie dintre SPD, Verzii şi Democraţii Liberi (FDP) participă un grup de 22 de politiceni cu diferite specializări.

Verzii şi SPD sunt văzute ca fiind partide cu ideologii progresiste, FDP este istoric mai aproape de conservatori.

În ciuda acestui fapt, discuţiile preliminare dintre cele trei părţi au condus la un acord cu privire la o foaie de parcurs de 12 pagini pentru formarea unei coaliţii, care să conţină obiective privind clima, impozite şi salariul minim.

La alegerile naţionale de luna trecută, blocul conservator CDU/CSU a căzut pe locul al doilea, după ce încă Angela Merkel a ales să nu candideze pentru un al cincilea mandat. Astfel prima săptămână din luna decembrie ar putea să fie ultima cu Angela Merkel la conducerea Germaniei. La data respectivă cancelarul va depăşi borna de 16 ani la conducerea celei mai amri economii a Europei

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Angela Merkel