x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mexic / Submarin plin cu heroină capturat în Pacific

Mexic / Submarin plin cu heroină capturat în Pacific

de Ovidiu Ciutescu    |    17 Iul 2008   •   00:00
Mexic / Submarin plin cu heroină capturat în Pacific

10:21 • Un submarin care transporta cocaină a fost interceptat miercuri în apele Mexicului. Este pentru a doua oară în ultimul an, cînd autorităţile se confruntă cu un astfel de tip de transport de stupefiante, arată APF.

Un submarin care transporta cocaină a fost interceptat miercuri în apele Mexicului. Este pentru a doua oară în ultimul an, cînd autorităţile se confruntă cu un astfel de tip de transport de stupefiante, arată APF.

 

CONSTRUIT ÎN PĂDURE. Submarinul a fost depistat de marina mexicană din Oceanul Pacific, în zona statului Oaxaca, sudul Mexicului, a spus un purtător de cuvînt, Benjamin Mar:  "În urma detectării aeriene, am interceptat miercuri un submarin în largul coastei Oaxaca. Presupunem că transporta droguri, dar încă nu avem confirmarea, probabil că este vorba de cocaină". Cei patru membri ai echipajului, care nu au opus rezistenţă şi a căror naţionalitate nu a fost dezvăluită, au fost arestaţi într-o operaţiune "destul de complicată", a spus Mar. În cursul operaţiunii au fost mobilizate nave şi elicoptere. Submarinul a fost remorcat spre o bază militară mexicană din apropierea staţiunii Huatulco. "A fost interceptat la 15 kilometri de coastă şi armata îl va duce în golful Santa Cruz", a spus un oficiail al marinei. "Nu era un submarin militar, era unul de zece metri lungime. Potrivit informaţiilor noastre, a fost construit în pădurea din Columbia, pentru transportul de droguri", a spus Mar. Mexicul este o placă turnantă a traficului de droguri între Columbia şi Statele Unite. În fiecare an, zeci de tone de cocaină trec pe aici. Este prima dată când armata mexicană intercepetază un submarin, dar nu este prima dată când un submarin este folosit pentru transportarea cocainei între Columbia şi SUA. Mexicul a mobilizat 36.000 de militari în lupta antidrog, forţele de poliţie fiind depăşite, pentru că în rîndul lor s-au infiltrat numeroşi traficanţi de droguri.

 

×
Subiecte în articol: externe submarin