x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MI 5 a încercat racolarea ucigaşului militarului britanic (VIDEO)

MI 5 a încercat racolarea ucigaşului militarului britanic (VIDEO)

25 Mai 2013   •   09:36
MI 5 a încercat racolarea ucigaşului militarului britanic (VIDEO)

Serviciile de informaţii interne britanice au încercat să îl recruteze pe Michael Adebolajo, unul dintre cei doi islamişti care au ucis miercuri seară un soldat britanic la Londra.

Afirmaţia a fost făcută vineri seară, pentru postul BBC News, de către unul dintre prietenii ucigaşului, care a fost arestat după interviul televizat.

Abou Nusaybah a povestit cum Michael Adebolajo, pe care l-a cunoscut în 2002, a respins oferta MI 5 (Serviciul britanic de informaţii interne) de a lucra pentru ei. Aceştia l-au contactat în continuare, după un sejur în Nigeria: "Practic, a fost hărţuit de MI5, asta a fost ceva ce mi-a spus precis".

Serviciile de informaţii interne vroiau să îl întrebe dacă cunoaşte anumite persoane, a declarat Nusaybah pentru BBC News: "După ce le-a spus că nu le cunoaşte pe aceste persoane şi nici pe altele, ei l-au întrebat dacă nu vrea să lucreze pentru ei".

Postul de televiziune a anunţat că bărbatul a fost arestat, imediat după interviul acordat. Poliţia a anunţat că agenţi de contraterorism britanic au arestat vineri seară la Londra un bărbat în vârstă de 31 de ani suspectat că pregătea sau vroia să comită atacuri teroriste, în baza Terrorism Act 2000, o lege antiteroristă britanică promulgată în 2000.

×
Subiecte în articol: militar decapitat londra mi 5 racolare