x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Microsoft a blocat din greșeală imaginile din piața Tiananmen în motorul de căutare Bing

Microsoft a blocat din greșeală imaginile din piața Tiananmen în motorul de căutare Bing

07 Iun 2021   •   09:20
Microsoft a blocat din greșeală imaginile din piața Tiananmen în motorul de căutare Bing

Microsoft a blocat fotografiile şi clipurile video cu momentul emblematic din Piaţa Tiananmen, din 1989, când un bărbat necunoscut s-a aşezat în faţa unui tanc al armatei chineze, relatează CNN.

Fotografiile şi imaginile video au fost blocate global pe motorul de căutare Bing, care aparţine Microsoft, vineri, în ziua aniversării protestelor. Un purtător de cuvânt al companiei a spus că imaginile au fost blocate „din greşeală” şi că a fost vorba de o „eroare umană”.

De sâmbătă, fotografiile şi clipurile video au putut fi găsite la o nouă căutare.

Bing, spre deosebire de principalul său competitor, Google, funcţionează şi în China, ceea ce înseamnă că este obligat să cenzureze rezultatele căutărilor în China, pentru a se conforma cu legea din ţară - imaginile şi informaţiile legate de Masacrul de la Tiananmen sunt blocate, iar în perioada aniversării, China îşi accentuează eforturile de a bloca conţinutul.

Pe 4 iunie s-au împlinit 32 de ani de la Masacrul din Piaţa Tiananmen, când regimul de la Beijing a reprimat cu violenţă protestele pro-democraţie care începuseră în capitala chineză.

Sute de persoane au fost ucise, iar imaginea cu bărbatul care s-a pus în faţa unui tanc a devenit emblematică şi un simbol pentru sfidarea dictaturii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Microsoft