x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Micul Kfir Bibas, simbol al speranței în Israel

Micul Kfir Bibas, simbol al speranței în Israel

de Redacția Jurnalul    |    18 Ian 2024   •   15:15
Micul Kfir Bibas, simbol al speranței în Israel
Sursa foto: Hepta

Micul Kfir Bibas din Israel împlinește un an, dar bucuria acestei aniversări este umbrită de incertitudinea vieții sale. Copilul roșcat a fost luat prizonier de către aripa militară a organizației Hamas pe 7 octombrie, împreună cu părinții săi Yarden și Shir și fratele său Ariel.

Evenimentele s-au desfășurat în luna octombrie a anului trecut, când Bibas și familia sa au fost răpiți din kibbutzul Nir Oz. În schimbul de prizonieri care a avut loc recent, zeci de ostatici s-au întors în Israel, dar Bibas a rămas în captivitate în Gaza.

Hamas a difuzat o înregistrare video, afirmând - fără a furniza dovezi - că mama lui Shir și cei doi fii ai săi ar fi murit într-un bombardament israelian. Mătușa lui Kfir, Liron Ohayon, a calificat aceste afirmații drept "o nouă stratagemă de terorism psihologic" din partea organizației.

În ciuda tragediei, micuțul Kfir Bibas a devenit un simbol al speranței pentru Israel. În casa sa din Nir Oz, distrusă de comandourile Hamas, copiii din kibbutz s-au adunat pentru a sărbători ziua lui de naștere. Pe pereți cu găuri de gloanțe se regăsesc acum baloane, tort și scrisori ale copiilor, ilustrând sprijinul și speranța comunității.

Joi, în "Piața Ostașilor", se va desfășura o aniversare în masă, unde rude, membri ai kibbutzului și oameni din comunitate se vor aduna pentru a transmite un mesaj puternic de susținere și speranță pentru familia Bibas, probabil aflată încă în captivitate în Gaza.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: kfir bibas Israel