x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mihai Ghimpu, desemnat preşedinte interimar al Republicii Moldova

Mihai Ghimpu, desemnat preşedinte interimar al Republicii Moldova

11 Sep 2009   •   00:00
Mihai Ghimpu, desemnat preşedinte interimar al Republicii Moldova
Sursa foto: VADIM DENISOV/AFP

Mihai Ghimpu va asigura interimatul la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, după demisia lui Vladimir Voronin, informeaza Unimedia.md. Cei 52 de deputaţi moldoveni au decis ca Mihai Ghimpu, care este şi preşedintele în funcţie al Parlamentului, să asigure interimatul la conducerea ţării.




Preşedintele în exerciţiu Vladimir Voronin şi-a anunţat oficial demisia din funcţia de şef al statului, printr-un mesaj televizat către cetăţenii Republicii Moldova, transmis de către postul public "Moldova 1", relatează Unimedia. "Părăsesc postul de preşedinte şi trec cu toată echipa mea în opoziţie!", a declarat Voronin.

Informaţia privind demisia lui Voronin a fost confirmată pentru presă de către deputatul comunist Vladimir Ţurcan, precizând că demisia acestuia nu va avea loc în faţa Parlamentului, ci „exact ca şi în cazul Zinaidei Greceanîi, care şi-a făcut publică demisia".

„Nu cred că politicienii, care sunt uniţi doar de emoţii de negare a identităţii propriei ţări şi dorinţa de a-şi împărţi fotoliile puterii (referinţă la AIE - n. red.), sunt capabili să propună societăţii un program eficient de guvernare", a mai declarat Voronin.

„Nu cred nici în abilităţile lor de a fi o echipă unită, care să conducă ţara şi care să se bazeze pe adevăratele noastre interese naţionale, nu pe propriile lor interese. Nu cunosc experienţe pozitive de guvernare, în care conducătorii îşi doresc lichidarea ţării", a mai adăugat liderul comunist.


×
Subiecte în articol: externe republica moldova voronin hosting