x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mihai Ghimpu, exclus din Biroul permanent al Parlamentului de la Chişinău

Mihai Ghimpu, exclus din Biroul permanent al Parlamentului de la Chişinău

13 Dec 2013   •   14:45
Mihai Ghimpu, exclus din Biroul permanent al Parlamentului de la Chişinău
Sursa foto: George Rusu/Intact Images

Majoritatea parlamentară de la Chișinău l-a exclus vineri pe liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, fost președinte al parlamentului și șef interimar al statului, din funcția de membru al Biroului permanent al Legislativului.

Acesta a fost exclus la propunerea lui Ion Hadârcă, fost șef al fracțiunii parlamentare a Partidului Liberal pe care îl conduce Ghimpu, dar care din primăvară este liderul a șapte deputați care au părăsit această formațiune. Grupul Partidului Liberal s-a divizat. Grupul condus de Hadârcă, care duminică intenționează să constituie o nouă formațiune politică, face parte din Coaliția Pro-Europeană, în timp ce Partidul Liberal a trecut în opoziție după criza politică de la Chișinău din primăvara acestui an.

Hotărârea a fost votată la limită, de 44 din cei 87 de deputați prezenți la ședință, relatează Agerpres. De asemenea, parlamentul a decis că nimeni nu va ocupa locul lui Mihai Ghimpu în Biroului permanent și a redus numărul membrilor de la 14 la 13.

Mihai Ghimpu nu a fost prezent în timpul dezbaterilor asupra acestui proiect, dar colegii săi de partid au criticat dur inițiativa.

×