x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miliardarul Soros simpatizează cu protestatarii de la New York

Miliardarul Soros simpatizează cu protestatarii de la New York

03 Oct 2011   •   19:10
Miliardarul Soros simpatizează cu protestatarii de la New York

Controversatul miliardar George Soros a declarat luni ca priveste cu simpatie manifestatiile de pe Wall Street, care au fost cauzate de “super-bonusurile' platite de catre banci.

Intr-o conferinta de presa desfasurata luni, la sediul ONU, Soros a declarat ca “am simpatie fata de opiniile lor', raspunzand unei intrebari referitoare la manifestantii care au incercat sa blocheze Podul Brooklyn la sfarsitul saptamanii trecute si care au facut apel la organizarea de noi manifestatii miercuri.

“Le inteleg reactia, sincer', i-a compatimit Soros pe micii intreprinzatori, ale caror dobanzi la credite au crescut de la opt la 28 de procente, dupa criza din 2008, potrivit Huffington Post. “Pentru ca depindeau de acest credit pentru a-si gestiona intreprinderile, multi dintre ei au fost nevoiti, in realitate, sa isi inceteze activitatea. In acelasi timp, hotararea de a nu injecta capitaluri in banci, ci, in realitate, de a le scapa de activele neperformante si a le permite sa iasa din gaura, lasa bancile cu super-profituri si le permite sa ofere super-bonusuri', a mai declarat maestrul speculatiilor financiare, care a anuntat luni ca doneaza 40 de milioane de dolari pentru un proiect de dezvoltare in numeroase tari africane.

Citeste si Protestele din New York se amplifica. Politistii au arestat sute de manifestanti care au blocat podul Brooklyn



×