x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie într-o mină din Kazahstan: Cel puțin 21 de oameni și-au pierdut viața

Tragedie într-o mină din Kazahstan: Cel puțin 21 de oameni și-au pierdut viața

de Redacția Jurnalul    |    28 Oct 2023   •   11:20
Tragedie într-o mină din Kazahstan: Cel puțin 21 de oameni și-au pierdut viața

Cel puțin 21 de persoane au murit într-un incendiu într-o mină din Kazahstan, a anunțat sâmbătă ArcelorMittal Temirtau, unitatea locală a producătorului de oțel cu sediul în Luxemburg care operează mina.

Cel puțin 21 de persoane au murit în incendiul la o mină din Kazahstan, a anunțat sâmbătă ArcelorMittal Temirtau (MT.LU), unitatea locală a producătorului de oțel cu sediul în Luxemburg care operează mina.

Dintre cele 252 de persoane aflate la mina Kostenko, 208 au fost evacuate, iar 18 au cerut ajutor medical, a precizat compania, conform Reuters.

Aproximativ 23 de persoane nu fuseseră localizate până la ora 12.00 (06.00 GMT).

Președintele kazah Kassym-Jomart Tokayev, care a transmis condoleanțe familiilor victimelor, a ordonat cabinetului său să oprească cooperarea în domeniul investițiilor cu ArcelorMittal Temirtau.

Luna trecută, prim-vicepremierul Roman Sklyar a declarat reporterilor că Kazahstanul se află în discuții cu potențiali investitori care ar putea prelua uzina.

Cabinetul era nemulțumit de faptul că ArcelorMittal nu și-a îndeplinit obligațiile de investiții, nu a modernizat echipamentele și nu a asigurat siguranța lucrătorilor după o serie de accidente mortale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ArcelorMittal Temirtau mineri incendiu