x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MIRACOL MEDICAL. Cum s-a VINDECAT de cancer o fetiţă de 6 ani, după ce medicii epuizaseră toate tratamentele tradiţionale (VIDEO)

MIRACOL MEDICAL. Cum s-a VINDECAT de cancer o fetiţă de 6 ani, după ce medicii epuizaseră toate tratamentele tradiţionale (VIDEO)

12 Dec 2012   •   08:51
MIRACOL MEDICAL. Cum s-a VINDECAT de cancer o fetiţă de 6 ani, după ce medicii epuizaseră toate tratamentele tradiţionale (VIDEO)

În luna aprilie a acestui an, familia lui Emily Whitehead, o fetiţă în vârstă de şase ani din Pennsylvania, Statele Unite, aproape renunţaseră să mai spere într-un miracol. Micuţa se luptase deja de doi ani cu leucemia. După ce au eupuizat toate tratamentele tradiţionale, medicii îi anunţaseră pe părinţii fetei că metastaza se intalase, iar în scurt timp copilei i-ar fi cedat organele interne, scrie Daily Mail. În plus, Emily nu putea rămâne în remisie suficient de mult timp pentru a încerca un transplant de măduvă osoasă.

Disperaţi, părinții disperaţi micuţei, Kari și Tom, au început să caute mai multe opțiuni radicale. Ei au apelat la Centrul de Cancer al Spitalului de Copii din Philadelphia, care este implicat în testarea unui nou tratament revoluţionar, potrivit Daily Mail.

Medicii au sugerat înscrierea lui Emily la un studiu clinic, care ar folosi o formă inactivă a HIV (virusul imunodeficienţei umane) în lupta împotriva cancerului. Forma atenuată a HIV a fost folosită pentru a altera celulele T (un tip de celule albe ale sângelui, care luptă împotriva bolilor) care să le facă să producă o proteină ce le permite să se ataşeze celulelor canceroase şi să le distrugă. Speranța era ca acest lucru să repornească sistemul ei imunitar astfel încât acesta să recunoască celulele canceroase și să înceapă distrugerea lor.

Mai mulţi adulți erau deja înscriși în studiu, la Spitalul de la Universitatea din Pennsylvania, şi au răspuns bine la terapie, dar tratamentul experimental nu era lipsit de riscuri.

În primă fază, Emily a suferit mult din cauza unor efecte secundare care aproape au omorât-o. Însă, la câteva săptămâni după tratamentul cu celule T, medicii au fost capabili să efectueze un test de maduvă osoasă pentru a afla dacă tratamentul a funcţionat.

"La trei săptămâni după începerea tratamentului, boala era în remisie. Emily a răspuns foarte bine la terapia cu celule. Am verificat măduva osoasă din nou la trei luni și șase luni de la tratament, iar ea încă nu prezenta niciun semn de boală. Celulele care luptă împotriva cancerului sunt încă acolo, în corpul ei", a spus dr. Grupp. El a adăugat că este nevoie ca Emily să fie monitorizată pentru mai mulţi ani de acum înainte ca să se poată spune clar dacă ea s-a vindecat sau nu, pentru că deocamdată este prea devreme.

Cu toate că rezultatul este un succes, această formă de terapie este încă experimentală. Mai mulţi adulti, bolnavi de cancer în fază terminală s-au înscris în acest program. Emily Whitehead este deocamdată singurul pacient care a învins moartea cu ajutorul acestui tratament.



×