x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mladici, în faţa TPI: "Sunt un om extrem de bolnav".

Mladici, în faţa TPI: "Sunt un om extrem de bolnav".

03 Iun 2011   •   09:00
Mladici, în faţa TPI: "Sunt un om extrem de bolnav".

Fostul lider militar al sarbilor din Bosnia, Ratko Mladici, acuzat de genocid, crime de razboi si crime impotriva umanitatii, a declarat astazi, in fata Tribunalului Penal International (TPI) pentru fosta Iugoslavie, ca este "un om extrem de bolnav". Potrivit avocatului sau din Serbia, el a suferit de cancer al sistemului limfatic.

"Sunt un om extrem de bolnav, am nevoie de putin mai mult timp pentru a reflecta la tot ceea ce a spus", a spus Mladici, in cadrul audierii sale initiale.

"Am fost expus la un stres foarte important, nu am inteles decat putin din tot ce tocmai ne-a citit aceasta tanara", a continuat fostul lider militar, referindu-se la grefiera care i-a citit drepturile. "In infirmeria unitatii de detentie, mi s-au adus trei dosare, dar nu am citit nimic din toate acestea, nici nu am semnat nimic, eram intr-o stare atat de proasta", a adaugat Mladici, potrivit AFP.

Arestat la 26 mai in Serbia, dupa ce a fost cautat timp de 16 ani, Mladici, in varsta de 69 de ani, va trebui sa pledeze vinovat sau nevinovat pentru genocid, crime de razboi si crime impotriva umanitatii, comise in timpul razboiului din Bosnia (1992-1995).

×
Subiecte în articol: serbia crime bosnia mladici genocid