x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldova / Experţii internaţionali au decis: Au fost decese provocate din cauza bătăilor primite!

Moldova / Experţii internaţionali au decis: Au fost decese provocate din cauza bătăilor primite!

de Ovidiu Ciutescu    |    03 Iul 2009   •   00:00

Patru tineri au decedat, oficial, în urma evenimentelor produse în Chişinău pe 6-7 aprilie. Cel puţin o victimă şi-a pierdut viaţa din cauza bătăilor primite a stabilit o comisie internaţională.



Necropsia efectuată  pe cadavrul lui Valeriu Boboc a relevat faptul că tânărul  "a decedat în urma loviturilor în regiunea gâtului şi inimii, arată rezultatele expertizei internaţionale", a anunţat Vladimir Ţurcan, preşedintele comisiei de investigare a cauzelor protestelor. Tânărul de 23 de ani a fost găsit mort în noaptea de 7 spre 8 aprilie. Mai mulţi martori susţineau că a fost omorât în bătaie de poliţişti, lucru negat cu vehemenţă de autorităţi. Procuratura generală a anunţat că 'tânărul a suferit o intoxicaţie cu o substanţă deocamdată necunoscută'.

Avocatul familiei Boboc a cerut efectuarea unei investigaţii internaţionale, iar corpul tânărului a fost exhumat la mijlocul lunii iunie. Expertiza a fost efectuată de un expert de la Londra.

×
Subiecte în articol: externe