x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la o licitație

Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la o licitație

de Redacția Jurnalul    |    16 Mai 2024   •   14:15
Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la o licitație

Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la licitația de miercuri seară, a anunțat Sotheby's, marcând un început solid al vânzărilor de artă de primăvară de la New York.

Atât Sotheby's, cât și casa rivală de licitații Christie's și-au lansat luni sezonul de primăvară. Deși piața globală de artă s-a temperat anul trecut, vânzările puternice de la Londra și Paris au stârnit optimism pentru 2024.

Tabloul „Meules a Giverny" de Claude Monet, pe care impresionistul francez l-a pictat în 1893, a fost adjudecat cu 34,8 milioane de dolari după un război al licitațiilor, conform AFP.

Între timp, artista britanico-mexicană Leonora Carrington și-a doborât propriul record la licitație. Lucrarea „Les Distractions de Dagobert" s-a vândut cu 28,5 milioane de dolari.

Noul record o plasează pe Carrington printre primele cinci cele mai valoroase femei artiste la licitație, a declarat Sotheby's - și printre primii patru artiști suprarealiști, „depășindu-i pe Max Ernst și Salvador Dali".

Între timp, Christie's a vândut în seara precedentă aproximativ 115 milioane de dolari în artă contemporană, inclusiv o pictură a lui Jean-Michel Basquiat pentru 32 de milioane de dolari.

La casa de licitații Phillips, tabloul lui Basquiat „Untitled (ELMAR)" s-a vândut cu 46,5 milioane de dolari.

Pe fondul războiului din Ucraina și a consecințelor acestuia - care a dus la o scădere a cumpărătorilor ruși - vânzările de artă la licitații la nivel mondial au scăzut anul trecut la 14,9 miliarde de dolari, față de 16 miliarde de dolari în 2022.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: monet licitatie