x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski prezintă bilanțul victimelor atacului din Kryvyi Rih: Trei morți și 38 de răniți, între care 9 copii

Zelenski prezintă bilanțul victimelor atacului din Kryvyi Rih: Trei morți și 38 de răniți, între care 9 copii

de Redacția Jurnalul    |    13 Mar 2024   •   00:40
Zelenski prezintă bilanțul victimelor atacului din Kryvyi Rih: Trei morți și 38 de răniți, între care 9 copii
Sursa foto: X/Volodymyr Zelenskyy

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi 38 au fost rănite, între care copii, într-un atac rusesc care a lovit marţi un bloc de apartamente din oraşul Kryvyi Rih, centrul Ucrainei, transmit autorităţile ucrainene, potrivit themoscowtimes.com.

O rachetă rusă asupra orașului Kryvyi Rih din centrul Ucrainei a provocat marți cel puțin trei morți și 38 de răniți, inclusiv copii, potrivit autorităților.

Salvatorii au putut fi văzuți evacuând civili răniți dintr-o clădire rezidențială cu mai multe etaje în flăcări într-un videoclip publicat de Ministerul de Interne al Kievului.

„Trei morți și 38 de răniți”, a anunțat ministrul de interne Ihor Klymenko.

El a avertizat că bilanțul ar putea crește pe măsură ce eforturile de căutare și salvare continuă.

Printre cei răniți se numără și 10 copii, a transmis guvernatorul regiunii centrale a Ucrainei Dnipropetrovsk, Serhiy Lysak, pe Telegram.

Ce spune Volodymyr Zelenskyy despre atacul din Kryvyi Rih?

"Operațiunea de salvare de la Kryvyi Rih în urma loviturii cu rachete rusești a fost finalizată. Zeci de persoane au fost rănite, între care nouă copii. Trei persoane au fost ucise. Condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut o persoană dragă.

Cei răniți primesc asistența necesară. Sunt recunoscător tuturor celor implicați în operațiunea de salvare, inclusiv Serviciului de Stat de Urgență, medicilor, Poliției Naționale, psihologilor și voluntarilor. Recunoștința mea cea mai profundă se adresează fiecărei persoane care are grijă de oamenii noștri. Și tuturor celor care lucrează pentru a trage la răspundere statul terorist.

În fiecare zi, orașele și satele noastre sunt supuse unor astfel de atacuri. În fiecare zi, Ucraina pierde oameni din cauza răului rus. Și nu poate exista nicio pauză în sprijin pentru o zi, o săptămână – darămite luni – când vine vorba de protejarea vieților și pur și simplu salvarea oamenilor de teroare. Toți cei care sunt alături de Ucraina în acest moment sunt adevărați apărători ai vieții și ai justiției".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kryvyi Rih atac bloc apartamente