x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 176 de morți și mai mulți dispăruți, în urma inundațiilor din Congo

176 de morți și mai mulți dispăruți, în urma inundațiilor din Congo

de Redacția Jurnalul    |    06 Mai 2023   •   23:00
176 de morți și mai mulți dispăruți, în urma inundațiilor din Congo

Bilanțul victimelor inundațiilor și alunecărilor de teren din estul Congo a crescut la 176 de morți, iar aproximativ 100 de persoane sunt încă dispărute, potrivit unui bilanț provizoriu.

Râurile au ieșit din matcă în satele de pe teritoriul Kalehe, în apropiere de malul lacului Kivu. Autoritățile au raportat, de asemenea, zeci de persoane rănite.

Guvernatorul din Kivu de Sud, Théo Ngwabidje, a vizitat zona pentru a vedea pagubele și a postat pe contul său Twitter că guvernul a trimis ajutoare medicale, adăposturi și alimente.

Mai multe drumuri principale către zona afectată au devenit impracticabile din cauza ploilor, îngreunând eforturile de ajutorare.

Președintele Felix Tshisekedi a declarat luni o zi de doliu național pentru a onora victimele, iar guvernul central trimite o echipă de gestionare a crizei în Kivu de Sud pentru a sprijini guvernul provincial.

Ploile torențiale din ultimele zile au afectat mii de oameni în Africa de Est, iar în unele părți din Uganda și Kenya au căzut, de asemenea, precipitații abundente.

Inundațiile și alunecările de teren din Rwanda, țară care se învecinează cu Congo, au provocat moartea a 129 de persoane la începutul acestei săptămâni, conform AP.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: congo inundatii