x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova, AVERTISMENT pentru NATO! Ce transmite ambasadorul rus la Alianţa Nord-Atlantică

Moscova, AVERTISMENT pentru NATO! Ce transmite ambasadorul rus la Alianţa Nord-Atlantică

05 Noi 2014   •   15:42
Moscova, AVERTISMENT pentru NATO! Ce transmite ambasadorul rus la Alianţa Nord-Atlantică

Ţările membre NATO nu ar trebui să fie surprinse de măsurile pe care le-ar putea lua Rusia pentru a-şi asigura securitatea, iar Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord ar trebui să înţeleagă că "proiectarea forţei" asupra Federaţiei Ruse este o activitate "fără niciun fel de viitor", a declarat reprezentantul permanent al Moscovei la Alianţa Nord-Atlantică, într-un interviu acordat cotidianului Kommersant.

"Alianţa ar trebui să înţeleagă că proiectarea forţei asupra Rusiei este o activitate absolut fără viitor. Şi nu ar trebui să surprindă măsurile pe care le-ar putea lua Rusia pentru a-şi asigura securitatea', a afirmat Aleksandr Gruşko, potrivit Ria Novosti, citată de Agerpres. Suspendarea cooperării de către NATO cu Rusia are un impact negativ asupra luptei internaţionale împotriva ameninţărilor globale, precum şi asupra securităţii în spaţiul euroatlantic, a estimat ambasadorul rus.

"Noi nu refuzăm un dialog cu NATO. Nu noi am luat decizia privind suspendarea proiectelor de cooperare practică în cadrul Consiliului Rusia-NATO. Vreau să subliniez încă o dată: noi am colaborat cu Alianţa nu de dragul cooperării, ci în scopul consolidării securităţii în întreaga regiune euroatlantică", a afirmat Gruşko, reiterând că Moscova şi-a exprimat în mod deschis opoziţia faţă de politica de extindere a NATO şi avansării infrastructurii sale militare către graniţele ruse.

"Întrerupând interacţiunea cu Rusia, Alianţa Nord-Atlantică slăbeşte potenţialul eforturilor internaţionale de combatere a terorismului, a pirateriei, neproliferării nucleare, traficului de droguri şi instabilităţii regionale. Mingea este, prin urmare, în terenul NATO", a spus ambasadorul rus. O astfel de politică ar putea duce la "cele mai negative consecinţe - adâncirea liniilor de demarcaţie existente şi apariţia altora noi", a conchis Aleksandr Gruşko.

×
Subiecte în articol: avertisment nato Moscova Aleksandr Grusko