x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova deplasează trupe suplimentare în Ucraina. Experţi: primele semne ale unei lovituri de stat

Moscova deplasează trupe suplimentare în Ucraina. Experţi: primele semne ale unei lovituri de stat

25 Feb 2014   •   07:52
Moscova deplasează trupe suplimentare în Ucraina. Experţi: primele semne ale unei lovituri de stat

Potrivit site-ului rus de informaţii flot.com, nave militare ruseşti transportând trupe au ajuns pe coasta ucraineană a peninsulei Crimeea în ceea ce unele rapoarte şi experţi pretind că ar putea fi primele semne ale unei lovituri de stat a Rusiei în regiunea autonomă aprig disputată Crimeea, scrie portalul american de ştiri online International Business Times.

Nava rusească mare de debarcare Nikolai Filcenkov a sosit în apropierea bazei militare a Rusiei de la Marea Neagră Sevastopol, operată de armata rusă în Crimeea.

Potrivit rapoartelor, nava transportă până la 200 de soldaţi şi s-a alăturat unui număr de patru vase suplimentare transportând un număr necunoscut de soldaţi ai Forţelor Speciale. Flot.com a relatat de asemenea că pe 22/23 februarie, personalul de la unitatea 45 a Forţelor Speciale Aeriene şi diviziuni suplimentare au fost transportate cu elicopterul la Anapa, un oraş de pe coasta rusă la Marea Neagră. Se crede că la Sevastapol sunt staţionaţi 26.000 de militari, potrivit Institutului German pentru Afaceri Internaţionale şi de Securitate.

Mai mult, rămâne de văzut dacă o Ucraină slăbită, în mijlocul unei revoluţii pe scară largă, poate răspunde la evoluţiile militare ruseşti sau dacă NATO va adopta linia Statelor Unite spunând Rusiei să rămână în afara regiunii, notează ibtimes.com.

Cu toate acestea, o invazie rusă a Crimeii pare a fi populară cu populaţia în mare măsură rusofonă a Crimeii, după ce un val de proteste proruse au cerut intervenţia Moscovei.

În afară de Crimeea, există preocupări din partea Statelor Unite şi guvernelor europene că Rusia ar putea încerca o intervenţie mult mai mare la Kiev şi restabili un guvern "prietenos" faţă de Moscova.

×
Subiecte în articol: lovitura de stat Rusia crimeea ucraina trupe