x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mugur Ciubăncan, român de succes în China

Mugur Ciubăncan, român de succes în China

de Dan Tomozei    |    21 Noi 2011   •   16:45
Mugur Ciubăncan, român de succes în China

Ambasada Romaniei in China a decernat, luni seara, diploma 'Roman de succes' cantautorului Mugur Ciubancan, stabilit la Beijing de mai bine de zece ani.

Insarcinatul cu Afaceri, ministrul Ion Dicu, a declarat ca prin deschiderea evenimentelor 'Roman de succes' se doreste coagularea comunitatii romanesti din Beijing si apropierea relatiilor dintre cei care traiesc, muncesc sau studiaza in marea tara asiatica. 'Mugur Ciubancan este un roman care face succes in China si care a reusit sa se impuna in lumea muzicala intr-o tara in care limba chineza este un obstacol. Mugur a reusit sa invete limba si sa fie unul dintre invitatii constanti ai marilor televiziuni din China', a spus ministrul Ion Dicu.

Cu o cariera muzicala de invidiat in China, Mugur Ciubancan a reusit, incepand cu anul 2003, sa editeze mai multe albume si sa fie solicitat la mumeroase concerte si emisiuni TV. Aflat in colaborare cu o casa de discuri chineza, el reuseste sa fie promovat in prim-planul zonei artistice. In China se cunoaste faptul ca accesul pe postul national CCTV este exclusivist, insa Mugur a devenit un invitat constant.

La ceremonia de premiere a artistului, ambasada Romaniei din Beijing a fost plina pana la refuz de prietenii si apropiatii romani si chinezi pentru care Mugur a tinut un scurt recital.

×
Subiecte în articol: china nugur ciubancan