x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poziția lui Elon Musk de cea mai bogată persoană din lume, amenințată

Poziția lui Elon Musk de cea mai bogată persoană din lume, amenințată

de Redacția Jurnalul    |    31 Ian 2024   •   16:45
Poziția lui Elon Musk de cea mai bogată persoană din lume, amenințată
Sursa foto: Hepta

Un judecător a anulat pachetul salarial de 55 de miliarde de dolari al lui Elon Musk pentru Tesla. Decizia, pe care Tesla o poate ataca, amenință poziția lui Musk de cea mai bogată persoană din lume. Planul de compensare reprezintă o mare parte din averea lui Musk, potrivit Bloomberg.

Decizia înseamnă că averea netă a lui Musk - care este estimată la aproximativ 205 miliarde de dolari la 31 ianuarie - ar putea suferi o lovitură considerabilă. Pachetul salarial valora aproximativ 51,1 miliarde de dolari și se numără printre cele mai valoroase active ale lui Musk, potrivit Bloomberg.

Fără planul de compensații, valoarea netă a lui Musk ar scădea la aproximativ 154 de miliarde de dolari, coborându-l cu câteva trepte pe lista actuală a celor mai bogați oameni din lume, potrivit Bloomberg.

Jeff Bezos, de la Amazon, este în prezent a doua cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 186 de miliarde de dolari. El este urmat de Bernard Arnault, CEO-ul francez al companiei de bunuri de lux LVMH, a cărui avere este estimată la 183 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg's Billionaires Index.

Musk nu primește un salariu de la Tesla. Pachetul său salarial se concentrează în jurul a 304 milioane de opțiuni pe acțiuni în 12 tranșe, legate de o serie de obiective legate de creșterea financiară a constructorului auto, a relatat anterior Business Insider. Când planul de compensare a fost pus în aplicare în 2018, Tesla a susținut că salariul foarte mare era necesar pentru a menține concentrarea lui Musk asupra Tesla.

Acționarul Tesla Richard Tornetta a dat în judecată Tesla și pe Musk din cauza planului de remunerare la scurt timp după ce a fost pus în aplicare, susținând că a fost excesiv și acuzându-l pe Musk că a avut o influență nejustificată asupra deciziei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: musk avere