x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NATO cere Rusiei să-și retragă trupele de la graniţa cu Ucraina

NATO cere Rusiei să-și retragă trupele de la graniţa cu Ucraina

11 Apr 2014   •   13:48
NATO cere Rusiei să-și retragă trupele de la graniţa cu Ucraina

Rusia trebuie să îşi retragă trupele de la graniţa cu Ucraina şi să intre într-un dialog sincer cu Occidentul, a declarat vineri secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, cu prilejul vizitei în Bulgaria, transmite Reuters, conform Agerpres.

Alianţa Nord-Atlantică a prezentat ieri fotografii prin satelit ce arătau dislocarea a 40.000 de soldaţi ruşi, alături de vehicule mecanizate dotate cu armament greu, avioane multirol, în apropiere de graniţa cu Ucraina.

Transmiţând în parte acelaşi mesaj pe care l-a dat şi în alte vizite, secretarul general al NATO a declarat că Alianţa nu ia în calcul acţiuni militare în ce priveşte Ucraina, dar în schimb parcurge toţi paşii necesari pentru protejarea efectivă a statelor membre ale organizaţiei.

Un aliat apropiat al Moscovei în timpul războiului rece, Bulgaria a aderat la NATO în urmă cu zece ani, în cadrul aceluiaşi val de extindere, în care a aderat şi România, aprobat cu prilejul summitului de la Praga (2002). De la declanşarea disputei între Occident şi Rusia privind Ucraina, Bulgaria a participat la manevre comune cu nave de război americane în Marea Neagră şi a găzduit exerciţii militare comune cu SUA pe teritoriul său naţional.

×
Subiecte în articol: nato ucraina anders fogh rasmussen