x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soția lui Navalnîi acuză autoritățile ruse că disidentul a fost otrăvit cu Noviciok

Soția lui Navalnîi acuză autoritățile ruse că disidentul a fost otrăvit cu Noviciok

de Redacția Jurnalul    |    19 Feb 2024   •   14:15
Soția lui Navalnîi acuză autoritățile ruse că disidentul a fost otrăvit cu Noviciok
Sursa foto: Hepta

Soția lui Navalnîi acuză autoritățile ruse că l-au otrăvit pe opozant cu Noviciok și că i-au ascuns cadavrul pentru ca urmele de Novichok – un agent neurotoxic – să dispară din corpul său, notează Sky News.

Iulia Navalnaia a promis că îi va numi pe cei implicați în moartea sa și că va afla de ce a fost ucis.

„Astăzi, pentru prima dată pe această pagină, mă adresez vouă. În locul meu, trebuia să fie altă persoană, dar această persoană a fost ucisă de Vladimir Putin. Undeva într-o colonie la capătul nordului, după cercul polar unde-i iarnă veșnică, Putin nu doar l-a ucis pe Aleksei Navalnîi, dar a ucis cu el și speranța noastră. Libertatea! Viitorul nostru! Noi știm de ce Putin l-a omorât pe Aleksei Navalnîi, acum 3 zile și curând vă vom spune tot, dar cel mai important ce putem face pentru Aleksei și pentru noi e să continuăm să luptăm. Eu voi continua tot ceea ce a început Aleksei Navalnîi. Am să continui să lupt pentru țara noastră și vă îndemn să fiți alături de mine. Să împărțim nu doar suferința, ci și durerea care ne-a acoperit și nu ne lasă. Eu vă rog să împărtășiți cu mine furia și ura față de cei care și-au permis să ne omoare viitorul. Mă adresez vouă cu cuvintele lui Aleksei, în care cred foarte mult: Nu e rușine să faci puțin, e rușine să nu faci nimic! E rușine să să te lași speriat de alții. Rusia, liberă, pașnică, fericită, frumoasă Rusie a viitorului, la care a visat soțul meu. De asta avem nevoie! Eu vreau să trăiesc în astfel de Rusie, eu vreau ca într-o astfel de Rusie copiii mei să trăiască. Eu vreau să o construim împreună! Așa cum și-o imagina Aleksei Navalnîi. Doar așa, nu altfel. Felul cum s-a sacrificat poate să nu fie în zadar! Luptați și nu renunțați. Eu nu mă tem și voi să nu vă temeți”, a spus soția disidentului rus.

Navalnîi, cel mai aprig contestatar intern al președintelui rus Vladimir Putin, a căzut inconștient și a murit vineri după o plimbare în închisoare.

Navalnîi a fost arestat în 2021. El ispășea o pedeapsă cumulată de peste 30 de ani pentru diferite infracțiuni despre care el a susținut că sunt înscenate cu scop politic.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Navalnîi acuzatii novocioc