x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Neclintit - Nu pledeaza nici vinovat, nici nevinovat

Neclintit - Nu pledeaza nici vinovat, nici nevinovat

de Ana Ilie    |    16 Mai 2006   •   00:00
Neclintit - Nu pledeaza nici vinovat, nici nevinovat

Procesul lui Saddam Hussein s-a transformat din nou in circ, dupa ce fostul lider irakian a refuzat sa pledeze vinovat sau nevinovat la acuzatiile care i se aduc.

Fostul presedinte irakian Saddam Hussein a fost ieri pus sub acuzare oficial pentru crima, tortura femeilor si copiilor si arestarea ilegala a 399 de persoane in anii 1980, in cadrul unei campanii impotriva siitilor. Saddam a ascultat impasibil citirea acuzatiilor care i se aduc lui si altor sapte locotenenti ai sai. "Nu pot raspunde prin da sau nu la aceste acuzatii care dateaza de la inceputul procesului si nu iau in considerare martorii pe care i-am vazut", a declarat Saddam Hussein. In aceste conditii, judecatorul s-a vazut nevoit sa considere ca acuzatul a pledat nevinovat. "Nu recunosc autoritatea acestui tribunal care nu poate judeca un sef de stat potrivit Constitutiei irakiene", a tinut sa sublinieze Saddam, al carui refuz de a se supune autoritatii tribunalului irakian este binecunoscut.

SUFLET DE POET. Desi risca pedeapsa capitala, Saddam nu se teme de moarte. "Sunt pregatit sa mor. Nu mi-e teama de executie", a marturisit dictatorul. "Nu merg la tribunal pentru a-mi cruta viata, ci pentru a apara Irakul", s-a destainuit Saddam avocatului libanez Bushra Khalil, singura femeie pe care o intalneste in inchisoare si careia prefera sa-i vorbeasca despre poeziile pe care le scrie.

×
Subiecte în articol: externe saddam