x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Negocierile de pace Rusia-Ucraina s-au reluat. Moscova: Poziţiile noastre privind Crimeea şi Donbas nu s-au modificat

Negocierile de pace Rusia-Ucraina s-au reluat. Moscova: Poziţiile noastre privind Crimeea şi Donbas nu s-au modificat

01 Apr 2022   •   15:26
Negocierile de pace Rusia-Ucraina s-au reluat. Moscova: Poziţiile noastre privind Crimeea şi Donbas nu s-au modificat
Sursa foto: Hepta

Negocierile ruso-ucrainene au fost reluate prin videoconfrință, anunță şeful echipei ruse, Vladimir Medinski, citat de cotidianul Le Figaro.

"Continuăm negocierile prin videoconferinţă. Poziţiile noastre privind Crimeea şi Donbas nu s-au modificat", a declarat Vladimir Medinski, într-un mesaj postat pe platforma Telegram.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a avertizat că un atac cu rachete asupra unui depozit de carburanți de pe teritoriul Rusiei, atribuit armatei ucrainene, va afecta negocierile cu reprezentanţii Kievului.

"Este clar că nu putem considera că acest lucru va crea condiţiile adecvate pentru continuarea negocierilor", a spus acesta.

Autorităţile ruse susţin că două elicoptere militare au atacat, vineri dimineaţă, un depozit de carburanți de la periferia oraşului Belgorod, situat în apropierea frontierei cu Ucraina. Armata ucraineană nu a confirmat atacul.

Într-un alt incident, produs marţi, un obuz care ar fi fost lansat din Ucraina, a lovit o bază militară temporară de pe teritoriul Rusiei, iar cel puţin 4 persoane au fost rănite în incident. Acesta s-a produs în zona localităţii Krasni Oktiabr, la circa 30 de kilometri sud-vest de Belgorod şi la 10 kilometri de frontiera Rusiei cu Ucraina.

SUA acuză Rusia că nu are o abordare "serioasă" în negocierile cu Ucraina, a declarat secretarul de stat Antony Blinken, semnalând că aşteaptă acţiuni, nu doar declaraţii din partea Moscovei.

Ministerul rus al Apărării a anunţat, marţi, în contextul negocierilor din Istanbul, reducerea semnificativă a operaţiunilor militare la periferia Kievului şi în oraşul Cernihiv, situat în nordul Ucrainei.

 

×
Subiecte în articol: negocieri Rusia ucraina