x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu, intalnire cu Putin la Kremlin. Cei doi l-au omagiat indirect pe Ceaușescu

Netanyahu, intalnire cu Putin la Kremlin. Cei doi l-au omagiat indirect pe Ceaușescu

de Dan Constantin    |    22 Apr 2016   •   12:03
Netanyahu, intalnire cu Putin la Kremlin. Cei doi l-au omagiat indirect pe Ceaușescu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu care face o vizită de lucru la Moscova, a fost primit la 21 aprilie, la Kremlin, de președintele Vladimir Putin.

 

Netanyahu vine la Moscova la scurt timp după vizita presedintelui Statului Palestinian, Mahmoud Abass. Premierul a subliniat în discuția cu Putin, potrivit kremlin.ru, ca Israelul nu va ceda înaltimile Golan și a exprimat speranta ca miscarea Hezbollah nu va primi arme sofisticate, transferate in cursul conflictului din Siria.
 
 
Putin și Netanyahu au mentionat distinct în cuvantarile lor, potrivit sursei citate, ca se implinesc 25 de ani de la reluarea relatiilor diplomatice dintre cele doua țări.
 
 
În 1967, URSS și alte țări socialiste au rupt relațiile diplomatice cu Israelul în urma Razboiului de șase zile. Romania a avut o pozitie distinctă, fiind singura țară din Tratatul de la Varșovia care a menținut relatiile diplomatice cu Israelul, Nicolae Ceaușescu a fost puternic criticat de Leonid Brejnev, conducătorul URSS pentru actul de independență din politica externă.
 
URSS a reluat relatiile diplomatice cu Israelul abia în 1991, recunoscand implicit greseala din 1967 care nu a rezolvat criza din Orientul Mijlociu. Ceaușescu și diplomatia romanească au avut după 1967 o pozitie privilegiata in discutiile politice și dialogul cu tarile arabe și Israelul.

×