x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu: Israelul va aplica o lovitură devastatoare grupării Hezbollah dacă aceasta îl atacă

Netanyahu: Israelul va aplica o lovitură devastatoare grupării Hezbollah dacă aceasta îl atacă

14 Iul 2019   •   18:00
Netanyahu: Israelul va aplica o lovitură devastatoare grupării Hezbollah dacă aceasta îl atacă

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat duminică Hezbollah, aliată a Iranului, că Israelul îi va aplica o lovitură devastatoare în cazul unui atac din partea mişcării şiite libaneze, informează AFP.

"Pe parcursul weekend-ului, am auzit că Nasrallah (Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah - n.r.) se lăuda cu planurile sale de atac", a declarat Netanyahu în timpul unui consiliu de miniştri. "Să o spunem clar: Dacă Hezbollah îndrăzneşte să comită greşeala de a ataca Israelul, îi vom aplica o lovitură militară devastatoare", a ameninţat el.

Hassan Nasrallah a declarat vineri că Israelul, care se învecinează cu Libanul, nu va fi cruţat în caz de conflict între SUA, aliate ale Israelului, şi Iran. Într-un interviu acordat televiziunii Al-Manar, care aparţine Hezbollah, Nasrallah a avertizat că principalele instalaţii israeliene de-a lungul coastei mediteraneene, îndeosebi cele din Tel Aviv, se află în bătaia rachetelor mişcării şiite. "Iranul are capacitatea de a bombarda Israelul cu forţă şi ferocitate", adăugase el.

Considerată de Israel şi de SUA o organizaţie teroristă, Hezbollah este un actor politic major în Liban, unde deţine trei posturi în cadrul guvernului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: benjamin netanyahu