x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu renunţă la unul dintre cele patru portofolii cumulate şi numeşte un ministru de externe interimar

Netanyahu renunţă la unul dintre cele patru portofolii cumulate şi numeşte un ministru de externe interimar

17 Feb 2019   •   20:10
Netanyahu renunţă la unul dintre cele patru portofolii cumulate şi numeşte un ministru de externe interimar

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a renunţat la portofoliul de ministru de externe pentru prima dată de când a preluat şefia guvernului în urmă cu aproape patru ani şi l-a numit duminică ministru de externe interimar pe deţinătorul portofoliului de la transporturi, Israel Katz, relatează dpa.

Netanyahu a fost criticat pentru faptul că păstrează roluri ministeriale majore pentru el însuşi, iar aceste critici s-au accentuat după ce şi-a asumat şi portofoliul de ministru al apărării după ce Avigdor Liberman a demisionat din acest post în noiembrie.

În plus, Netanyahu deţine şi portofoliul de ministru al sănătăţii.

Decizia sa de a renunţa la portofoliul de afaceri externe intervine după ce Mişcarea pentru calitatea guvernării a făcut petiţie la Înalta curte de justiţie privind numărul de portofolii pe care le deţine, relatează media israeliene.

Un consilier al lui Katz, în vârstă de 63 de ani, şi care deţine şi rolul de ministru al informaţiilor, a confirmat numirea. Katz, un parlamentar din partidul de dreapta al lui Netanyahu Likud, a obţinut locul trei pe lista partidului în recentele alegeri primare.

Israelul va organiza alegeri generale anticipate pe 9 aprilie, reaminteşte dpa.AGERPRES

×
Subiecte în articol: benjamin netanyahu