x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe New Year Honours List: Celebrităţile care au primit titluri şi medalii din partea regina Marii Britanii

New Year Honours List: Celebrităţile care au primit titluri şi medalii din partea regina Marii Britanii

de Mediafax    |    31 Dec 2013   •   20:27

Actriţele britanice Angela Lansbury şi Penelope Keith au primit titlul de Cavaler din partea reginei Elizabeth a II-a, pentru cariera lor impresionantă şi pentru implicarea în acte de caritate. 

The New Year Honours List face parte din sistemul britanic de onoruri, ziua de Anul Nou fiind marcată prin acordarea de către regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a titlurilor de Cavaler şi a altor medalii, informează contactmusic.com.

Actorii Michael Crawford şi Lynda Bellingham, cântăreaţa Katherine Jenkins, prezentatorul TV Nicholas Parsons şi sculptorul Antony Gormley se numără printre celebrităţile incluse pe lista de onoare anul acesta.

"Este o recunoaştere nu numai a celor 54 de ani în care am fost actriţă, dar şi pentru toate organizaţiile de caritate cu care m-am asociat şi care cred că vor fi încântate", a spus actriţa Penelope Keith, în vârstă de 73 de ani, despre titlul de Cavaler pe care l-a primit.

De asemenea, actriţa Angela Lansbury a declarat pentru BBC: "Mă alătur unui grup de femei minunate pe care le admir foarte mult, precum Judi Dench şi Maggie Smith. Este un lucru minunat să primeşti această binecuvântare din partea propriei tale ţări şi chiar o preţuiesc".

Michael Crawford şi Nicholas Parsons au fost distinşi amândoi cu titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, pentru munca lor caritabilă.

Lynda Bellingham a încheiat un an dificil, în care s-a luptat cu cancerul, cu titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic - o onoare acordată, de asemenea, şi starului muzicii de operă Katherine Jenkins.

"Să accept un asemenea titlu după doar un deceniu în serviciul muzicii şi al actelor de caritate vine ca o surpriză minunată. Împărtăşesc acest premiu cu asociaţiile de caritate cu care sunt privilegiată să lucrez", a spus aceasta.

De asemenea, dirijorul Sir Simon Rattle este unul dintre cei 24 de oameni încă în viaţă care primeşte medalia Ordinul de Merit.

Alte nume aflate pe New Year Honours List sunt actriţa şi scriitoarea Ruth Jones şi DJ-ul Pete Tong - amândoi Membri ai Ordinului Imperiului Britanic.

×