x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nicolas Sarkozy spune că viaţa sa a devenit un "iad"

Nicolas Sarkozy spune că viaţa sa a devenit un "iad"

22 Mar 2018   •   12:07
Nicolas Sarkozy spune că viaţa sa a devenit un "iad"

Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, a afirmat că acuzaţiile potrivit cărora ar fi primit finanţare în cadrul campaniei din partea fostului lider din Libia, Muammar Gaddafi, îi transformă viaţa într-un “iad”, scrie BBC.

“Sunt acuzat fără nicio dovadă fizică”, a spus Nicolas Sarkozy în faţa magistraţilor, în momentul în care a fost pus sub acuzare, potrivit publicaţiei Le Figaro.

Nicolas Sarkozy, în vârstă de 63 de ani, a negat acuzaţiile aduse.

Politicianul de centru-dreapta, care a fost eliberat miercuri, după două zile de audieri, afirmă că acuzaţiile venite din Libia sunt o formă de răzbunare faţă de decizia sa de a trimite avioane de luptă franceze în Libia în timpul revoltei care s-a încheiat cu răsturnare de la putere a lui Gaddafi în 2011.

Un fost ministru al lui Sarkozy, Brice Hortefeux, care a fost şi un aliat apropiat al acestuia, a fost, de asemenea, audiat, marţi.

Ziarul Le Figaro a publicat întreaga declaraţie făcută de Sarkozy în faţa anchetatorilor francezi.

În cadrul declaraţiei, fostul preşedinte a spus că este conştient că acuzaţiile făcute împotriva lui sunt “serioase”, dar că sunt o “calomnie” care i-a făcut viaţa un “iad” din 11 martie 2011, când acuzaţiile au fost făcute pentru prima dată de Gaddafi.

“Nu am încercat niciodată să scap de obligaţiile mele în relaţiile cu prietenii, colegii sau alte persoane menţionate în aceste proceduri”, a spus Sarkozy. “Nu am încercat niciodată să le influenţez declaraţiile sau judecăţile”.

 

 

×