x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nivel maxim de alertă în Franța, după atacul de la târgul de Crăciun din Strasbourg

Nivel maxim de alertă în Franța, după atacul de la târgul de Crăciun din Strasbourg

12 Dec 2018   •   12:14
Nivel maxim de alertă în Franța, după atacul de la târgul de Crăciun din Strasbourg
Sursa foto: Captura Video

Franța a ridicat nivelul maxim de alertă, în contextul în care poliția se află în căutarea atacatorului care a deschis focul la târgul de Crăciun din Strasbourg. Atacatorul a ucis două persoane și a rănit alte 14.

Atacatorul, în vârstă de 29 de ani, este cunoscut autorităților francez. Acesta a reușit să fugă de la locul atacului, după ce a fost rănit.

În jur de 350 de ofițeri sunt în căutarea atacatorului, în timp ce ministrul de Interne, Christophe Castaner, anunță că este posibil ca acesta să nu mai fie în Franța. Controlul la frontiere este ridicat.

Mai mult, protestele au fost interzise în Strasbourg, însă nu și în restul Franței, potrivit Reuters. Țara este în mijlocul unui val de proteste pe fondul nemulțumirilor economice și politice.

Atacul de la târgul de Crăciun din Strasbourg a avut loc în jurul orei locale 20:00, marți. Inițial, oficialii au anunțat că au murit trei persoane, însă informația a fost rectificată miercuri dimineață. În urma atacului, două persoane au murit și alte 14 au fost rănite, dintre care nouă sunt în stare gravă.

Potrivit BFM TV, atacatorul a reușit să urce într-un taxi care l-a lăsat în vecinătaea secției de poliție din Neudorf, unde acesta locuiește, în apropiere de granița dintre Germania și Franța. Șoferul taxiului este cel care a spus polițiștilor că atacatorul avea o rană la picior.

 

×