x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi precizări de la Moscova privind mobilizarea: Există cazuri când decretul a fost încălcat. Ce se va întâmpla cu frontierele

Noi precizări de la Moscova privind mobilizarea: Există cazuri când decretul a fost încălcat. Ce se va întâmpla cu frontierele

26 Sep 2022   •   16:00
Noi precizări de la Moscova privind mobilizarea: Există cazuri când decretul a fost încălcat. Ce se va întâmpla cu frontierele
Sursa foto: Hepta

Autoritățile de la Moscova recunosc greșelile pe care le-au făcut în procesul de mobilizare a rezerviștilor pentru frontul din Ucraina. Deocamdată nu au fost luate alte decizii cu privire la o eventuală închidere a frontierei de stat, după cum a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de AFP:

"Există cazuri când decretul de mobilizare a fost încălcat", a spus acesta, care a mai precizat că "erorile vor fi corectate".

De asemenea, Dmitri Peskov a explicat că autoritățile ruse "nu au luat încă nicio decizie" cu privire la închiderea frontierelor. 

Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială a 300.000 de rezerviști, adică persoane care au pregătire militară sau competențele de care este nevoie în armata rusă. 

Cu toate acestea, recrutările au inclus și multe situații de mobilizare a unor persoane vârstnice, bolnave, studenți sau oameni fără experiență. 

Mobilizarea a stârnit astfel panica multor ruși care au luat cu asalt frontierele terestre și aeroporturile, în încercarea de a scăpa de război. Totodată, manifestații au avut loc în mai multe regiuni din federație. La granițele cu Georgia, Kazahstan, Finlanda sau Mongolia s-au fosrmat cozi imense. 

Aceste acțiuni au dat naștere la speculații despre o eventuală închidere a frontierei sau despre impunerea legii marțiale. 

În perioada 23-27 septembrie forțele ruse și autoritățile locale pro-ruse din regiunile Donbas,  Herson și Zaporojie organizează referendumuri de alipire la Federația Rusă. 



 

×
Subiecte în articol: mobilizare Rusia Dmitri Peskov frontiere