x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nominalizările la premiile BAFTA. "Gravity" conduce, urmează "12 Years a Slave" şi "American Hustle"

Nominalizările la premiile BAFTA. "Gravity" conduce, urmează "12 Years a Slave" şi "American Hustle"

08 Ian 2014   •   11:12
Nominalizările la premiile BAFTA. "Gravity" conduce, urmează "12 Years a Slave" şi "American Hustle"

Thrillerul spaţial 'Gravity' a primit miercuri 11 nominalizări la premiile BAFTA, reuşind să se impună ca favorit la mare luptă cu producţiile '12 Years a Slave' şi 'American Hustle', care au primit fiecare câte zece nominalizări la premiile industriei cinematografice britanice, conform Reuters, citată de Agerpres.

Filmul favorit, în care joacă laureaţii Oscar Sandra Bullock şi George Clooney, a primit nominalizări, printre altele, la categoriile cel mai bun film, cea mai bună actriţă, cel mai bun regizor pentru Alfonso Cuaron şi efecte vizuale şi sonore.

Filmul despre sclavie al regizorului britanic Steve McQueen, '12 Years a Slave', a cărui acţiune se derulează înainte de izbucnirea Războiului Civil din America, a fost de asemenea nominalizat la categoria regină, cel mai bun film.

La aceeaşi categoria au mai fost nominalizate peliculele 'American Hustle', 'Captain Phillips' şi 'Philomena'.

La categoria cel mai bun actor au mai fost nominalizaţi Chiwetel Ejiofor cu producţia '12 Years a Slave', Christian Bale în 'American Hustle', Bruce Dern în 'Nebraska', Leonardo DiCaprio în 'The Wolf of Wall Street' şi Tom Hanks în 'Captain Phillips'.

Alături de Sandra Bullock la categoria rezervată celor mai bune actriţe au mai fost nominalizate Amy Adams cu 'American Hustle', Cate Blanchett în 'Blue Jasmine', Emma Thompson în 'Saving Mr. Banks' şi Judi Dench în 'Philomena'.

Gala premiilor BAFTA, organizată de Academia britanică de Film, va avea loc la Londra, la 16 februarie.

×