x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Norvegia: Ministrul Justiţiei a demisionat; partenera sa fusese acuzată de înscenarea unor atacuri

Norvegia: Ministrul Justiţiei a demisionat; partenera sa fusese acuzată de înscenarea unor atacuri

28 Mar 2019   •   19:04
Norvegia: Ministrul Justiţiei a demisionat; partenera sa fusese acuzată de înscenarea unor atacuri

Ministrul norvegian al justiţiei Tor Mikkel Wara a demisionat joi, la două săptămâni după ce Serviciul de securitate PST a anunţat că o suspectează pe partenera sa că a incendiat automobilul cuplului într-un atac înscenat, informează dpa.

''Ultimele săptămâni au fost pline de provocări pentru familia mea'', a spus Wara, care a adăugat că familia sa are mai multă nevoie de el decât guvernul.

Wara se află de la jumătatea acestei luni în concediu fără plată, după ce PST a declarat că suspectează că partenera sa, Laila Anita Bertheussen, a incendiat automobilul lor într-un atac înscenat.

La data incidentului, 10 martie, maşina era parcată în faţa locuinţei din Oslo a cuplului. Focul s-a răspândit cu repeziciune.

Acesta a fost ultimul caz de vandalism de la locuinţa lui Wara raportat în ultimele luni. În luna decembrie, o svastică şi cuvântul ''rasist'' au fost înscrise cu vopsea pe locuinţă şi pe maşina cuplului Wara-Bertheussen.

Incidentele au dat naştere speculaţiilor privind o posibilă motivaţie politică.

Totuşi, PST a declarat joi că, după analizarea probelor de până acum, o suspectează pe Laila Anita Bertheussen de înscenarea tuturor atacurilor.

Şefa guvernului norvegian Erna Solberg s-a declarat ''extrem de întristată'' de situaţia creată, apreciind că Wara avea o contribuţie însemnată la activitatea guvernului de la Oslo.

Membru al Partidului Progresului, Tor Mikkel Wara a fost numit de Solberg ministru al justiţiei în urmă cu un an. Decizia de la acea vreme a premierului norvegian a fost oarecum surprinzătoare, întrucât Wara ieşise din politică cu peste 25 de ani în urmă, după care el a activat în domeniul relaţiilor publice.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Norvegia ministrul justitiei inscenare