x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nu ne lăsăm audiaţi

Nu ne lăsăm audiaţi

26 Mar 2012   •   17:06

Polonia si Romania nu vor fi prezente la audierile de saptamana aceasta in Comisia pentru Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne (LIBE) din Parlamentul European (PE) pe tema existentei unor presupuse inchisori ilegale ale CIA in Europa, relateaza postul Radio Polonia in pagina online.

In cadrul audierilor, care urmeaza sa inceapa marti la Bruxelles, LIBE va incerca sa clarifice daca Agentia Centrala americana de Informatii (CIA) a detinut suspecti de terorism in "inchisori secrete" din Polonia, Romania si Lituania in primii ani ai "razboiului impotriva terorismului". In 2007, Fostul raportor APCE Dick Marty a publicat un raport care sustinea ca Polonia si Romania au gazduit centre secrete de detentie ale CIA in perioada 2003-2005. (Mediafax)

Negocieri pentru marea in disputa

Ministrul bulgar de Externe Nikolai Mladenov afirma ca toate speculatiile depre cum si unde vor putea fi rezolvate toate pretentiile teritoriale ale Romaniei fata de Bulgaria sunt nu doar fara vreun scop, dar si impiedica gasirea unei solutii la situatia curenta, relateaza postul de radio bulgar. Reactia vine dupa declaratiile ministrului roman de Externe, Cristian Diaconescu, potrivit caruia Romania are un litigiu cu Bulgaria pentru 17 kilometri patrati la frontiera maritima. “Avem un acord de a negocia direct si pana acum am avut dialoguri constructive. Urmatoarea runda de negocieri va avea loc la Bucuresti, iar data va fi stabilita imediat ce controversa privind Marea Neagra se va calma', a declarat Mladenov. (M.C)

“Renuntarea Greciei la euro, catastrofala'

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat, intr-un interviu televizat difuzat luni de BBC, ca ar fi "catastrofal" sa i se permita Greciei sa paraseasca zona euro, care ar deveni "incredibil de slabita", relateaza AFP. "Noi am luat decizia sa facem parte dintr-o uniune monetara. Aceasta este o decizie nu doar monetara, ci si politica", a spus Merkel, ale carei declaratii au fost traduse in engleza. "Ar fi catastrofal daca am spune unei tari care a decis sa fie cu noi «Nu te mai vrem»", a adaugat ea. (Mediafax)

×