x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Număr record de delfini morţi pe plajele Bulgariei

Număr record de delfini morţi pe plajele Bulgariei

21 Iul 2016   •   17:13
Număr record de delfini morţi pe plajele Bulgariei

Peste o sută de carcase de delfini au fost aduse de apă pe plajele Bulgariei la Marea Neagră, un număr mai mare în acest an decât în mod obişnuit, au anunţat joi autorităţile locale citate de Reuters.

Cauza deceselor nu a fost încă stabilită, a declarat ministrul bulgar al mediului, Ivelina Vasileva, după strângerea informaţiilor de către centrele regionale. Potrivit acesteia, 77 dintre cei 108 delfini morţi au fost găsiţi în partea sudică a coastei la Marea Neagră.

Prim-ministrul bulgar, Boiko Borissov, a convocat joi o întâlnire specială cu organizaţiile de conservare pentru a încerca găsirea unei soluţii la aceste decese care au atins un număr record în acest an şi a declarat pe pagina sa oficială de Facebook că sunt luate măsuri pentru interzicerea pescuitului în zonele populate de specii protejate.

Numărul de delfini morţi în 2016 este semnificativ mai mare decât cei 56 găsiţi anul trecut şi recordul anterior de 74, în 2012.

În ultimii ani s-au înmulţit relatările din presă referitoare la delfini morţi pe plajele din Bulgaria. În pofida unor acuzaţii repetate care îi vizează adesea pe pescari, cauza precisă morţii delfinilor urmează să fie stabilită.

Există trei specii de delfini în apele bulgăreşti al Mării Negre: delfinul comun cu cioc scurt, marsuinul şi delfinul cu bot gros. Populaţia de delfini de-a lungul coastei bulgăreşti la Marea Neagră este de aproximativ 15.000 de exemplare, potrivit datelor Ministerului Mediului de la Sofia, citate de Reuters.

Pedeapsa pentru uciderea unui delfin este o amendă de până la 20.000 de leva (aproximativ 10.000 de euro) şi închisoare de până la cinci ani.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: delfini delfini morti bulgaria nisip plaja plaje