x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Numărul cazurilor de Ebola, în scădere. Citeşte anunţul făcut de OMS

Numărul cazurilor de Ebola, în scădere. Citeşte anunţul făcut de OMS

16 Ian 2015   •   08:38
Numărul cazurilor de Ebola, în scădere. Citeşte anunţul făcut de OMS

Numărul de noi cazuri de Ebola în cele trei ţări cele mai afectate din vestul Africii de febra hemoragică înregistrează o "scădere reală" şi constituie "un prim semn de optimism", a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrvit AFP, citată de Agerpres. "Această scădere este reală dar asta nu înseamnă că lupta este terminată", a declarat pentru Tarik Jasarevic, purtător de cuvânt al agenţiei ONU de la Geneva.

Cel puţin 8.459 de persoane au murit în epidemia de febră Ebola în lume dintr-un număr de 21.329 de cazuri înregistrate, conform ultimului bilanţ al OMS publicat joi. Cu excepţia a 15 morţi, toate aceste decese s-au înregistrat în Sierra Leone, în Guineea şi în Liberia.

Organizaţia sanitară a indicat că numărul cazurilor noi de Ebola detectate în această săptămână în Guineea (42) şi în Sierra Leone (184, din care 59 în Freetown) sunt la cel mai scăzut nivel din luna august a anului trecut.

În ceea ce priveşte Liberia, noile cazuri "sunt puţin numeroase" şi au ajuns la nivelul lor din iunie. Numai opt noi cazuri au fost semnalate în săptămâna de până la 11 ianuarie, o foarte puternică scădere, faţă de cele peste 300 de noi cazuri raportate pe săptămână în august sau septembrie 2014.

"Avem mai multe laboratoare, echipe pe teren şi datele colectate sunt mai bune, chiar dacă asta nu înseamnă că toate cazurile noi sunt raportate", a precizat Tarik Jasarevic.

Cele trei ţări din Africa de Vest au făcut, potrivit OMS, eforturi foarte importante pentru a pune la dispoziţia persoanelor contaminate un număr mai mare de paturi.

Liberia, ţară care continuă să înregistreze cel mai mare număr de morţi - 3.556 din 8.362 de cazuri - are acum 13,9 paturi disponibile pentru fiecare caz confirmat sau probabil.

Personalul medical rămâne în mod special foarte afectat de virus, cu 843 de persoane infectate de febra hemoragică, dintre care 500 au murit.

×
Subiecte în articol: ebola oms