x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O braserie din Ucraina a lansat o marcă de bere 'Trump'

O braserie din Ucraina a lansat o marcă de bere 'Trump'

25 Mai 2017   •   19:50
O braserie din Ucraina a lansat o marcă de bere 'Trump'

Dacă în SUA Donald Trump este preşedinte, în Ucraina este numele unei mărci de bere artizanală cu gust de controversă, relatează joi AFP. 

Prezentată de creatorii săi ucraineni ca o "o bere limpede imperială mexicană cu lămâie verde", băutura "Trump, preşedintele Statelor Divizate ale Americii" se vinde la Lvov, în vestul Ucrainei, de la începutul lunii mai. 

"Fiecare sticlă e o posibilitate de a trimite un mic mesaj", a povestit Iuri Zastavny, coproprietar al braseriei Pravda care fabrică berea. 

"Punctul nostru de vedere sarcastic privind piaţa globală a populismului este reflectat în numele şi design-ul noii mărci", a precizat el. 

Pe eticheta fiecărei sticle, preşedintele american este înfăţişat în faţa unei secţiuni a zidului pe care a promis s-o construiască între SUA şi Mexic. 

În spatele lui, Vladimir Putin zâmbeşte, cu o caschetă roşie pe care se află unul dintre sloganurile de campanie ale lui Donald Trump "Make America Great Again". 

Alături de ei, un manifestant agită o pancartă cu mesajul "Free Melania", o referire la Prima Doamnă a SUA. 

Braseria Pravda a fabricat şi în trecut mărci de bere dedicate cancelarului german Angela Merkel şi fostului preşedinte american Barack Obama. De asemenea, a lansat pe piaţă o marcă specială dedicată lui Vladimir Putin. 

Până în prezent, braseria a semnat acorduri preliminare de distribuţie pentru Austria şi Germania.AGERPRES

×