x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal la ONU. Zeci de angajate susțin că au fost hărţuite sau agresate sexual

Scandal la ONU. Zeci de angajate susțin că au fost hărţuite sau agresate sexual

19 Ian 2018   •   09:33
Scandal la ONU. Zeci de angajate susțin că au fost hărţuite sau agresate sexual

Zeci de angajate ale Naţiunilor Unite susţin că au fost hărţuite sau agresate sexual în timpul activităţii lor în cadrul organizaţiei, conform unor informaţii apărute în presă.

 

Angajate ale ONU care lucrează în peste 10 ţări au făcut aceste mărturisiri sub protecţia anonimatului, de teama de represalii sau din cauza regulilor care le împiedică să vorbească public, a scris cotidianul britanic The Guardian.

O femeie care spune că a fost violată de un superior din cadrul ONU în timp ce lucra într-un loc izolat a afirmat că şi-a pierdut postul şi viza şi că a petrecut şapte luni în spital din cauza stresului şi a traumei, conform publicaţiei citate.

Cincisprezece angajate au spus că au fost hărţuite sau agresate sexual în ultimii cinci ani, iar şapte femei au afirmat că au raportat oficial ce s-a întâmplat.

Trei dintre aceste femei au mărturisit că ulterior au fost nevoite să îşi părăsească postul sau ameninţate cu încheierea contractelor, în timp ce presupuşii lor agresori rămân în funcţii, inclusiv un înalt oficial al ONU.

Dacă acuzaţiile vor duce la o investigaţie penală, este în sarcina ţării gazdă să trimită în judecată, iar ONU va coopera cu respectivul stat pentru a se asigura că persoanele vinovate vor răspunde pentru faptele lor, a spus secretarul general al ONU.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: onu hartuire angajate