x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cerere de angajare completată de Steve Jobs, cumparata cu 174.000 dolari

Cerere de angajare completată de Steve Jobs, cumparata cu 174.000 dolari

16 Mar 2018   •   21:09
Cerere de angajare completată de Steve Jobs, cumparata cu 174.000 dolari

O cerere de angajare de o pagină completată de Steve Jobs în urmă cu peste 40 de ani, care reflectă aspiraţiile de la acel moment ale viitorului fondator al Apple, s-a vândut pentru 174.000 de dolari în cadrul unei licitaţii desfăşurate în SUA - la un preţ de peste trei ori mai mare decât cel estimat.

 

Norocosul câştigător a fost un antreprenor pe internet din Anglia, care a dorit să rămână anonim, a indicat casa de licitaţii RR Auction din Boston, organizatoarea vânzării. Potrivit acesteia, această cerere de angajare, datând din 1973, în care se pot găsi greşeli de ortografie şi de punctuaţie, era estimată să se vândă pentru suma de 50.000 de dolari.

În dreptul numelui, fondatorul Apple a scris "Steven jobs", iar la adresă "reed college", facultatea din Portland, Oregon, pe care a frecventat-o pentru scurt timp. În dreptul telefonului, este completat scurt: "nici unul".
 
Documentul nu precizează pentru ce poziţie sau companie a aplicat atunci Steve Jobs, însă alături de prietenul său Steve Wozniak el a fondat Apple circa trei ani mai târziu. Potrivit casei de licitaţii, preţul ridicat obţinut pentru această cerere de angajare reflectă influenţa pe care continuă să o aibă Jobs, care a murit de cancer în 2011, la vârsta de 56 de ani.

Printre alte itemuri vândute la aceeaşi licitaţie (online) s-a numărat un manual tehnic pentru Apple Mac OS X semnat de Jobs în 2001 şi vândut pentru 41.806 de dolari şi un fragment dintr-un ziar din 2008, semnat, care-l înfăţişează pe Jobs vorbind de Conferinţa Dezvoltatorilor Apple şi achiziţionat pentru 26.950 de dolari. AGERPRES

×