x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O italiancă a intrat în politică împinsă de premier

O italiancă a intrat în politică împinsă de premier

18 Iun 2009   •   00:00

O tânără din Italia afirmă că întâlnirile cu premierul Silvio Berlusconi şi participarea la petrecerile acestuia i-au permis să obţină fonduri şi să candideze în alegerile locale din oraşul Bari, după ce i se propusese să candideze în scrutinul europarlamentar, relatează Corriere della Sera, citat de Mediafax.



LA CURTEA LUI BERLUSCONI. "M-au pus pe listă pentru că am participat la două întâlniri la Palatul Grazioli (reşedinţa din Roma a premierului Berlusconi). Am dovezi şi vreau să povestesc tot ce s-a întâmplat", povesteşte Patrizia D'Addario. Prima vizită la Palatul Grazioli a fost în toamna anului trecut. Pentru deplasarea până la Roma, un prieten de-al Patriziei a plătit 2.000 de euro. Ajunsă în capitala Italiei, tânăra a fost preluată de un şofer care i-a spus că va merge la o petrecere organizată de Silvio Berlusconi. "Am fost dusă într-un salon foarte mare, unde erau şi alte fete, în total vreo 20. Am fost servite cu pizza şi şampanie. Apoi a apărut Silvio Berlusconi. Nu îl mai întâlnisem niciodată. Ne-a salutat pe toate şi s-a oprit să discute cu mine. M-a întrebat cu ce mă ocup, iar eu i-am spus de casa pe care aş vrea să o construiesc pe terenul familiei mele. Ne-a arătat imagini de la întâlnirea sa cu George W. Bush, fotografii din vilele sale, a cântat şi a spus bancuri", spune Patrizia. După petrecere, ea a refuzat să înnopteze la reşedinţa premierului, alegând să stea la un hotel din oraş. Omul de legătură din Roma, un anume Giampaolo, i-a spus Patriziei că îi dă doar câteva mii de euro pentru că a refuzat să rămână peste noapte la vila premierului.

Femeia a revenit la Grazioli după două săptămâni, "exact în seara când Barack Obama a câştigat alegerile din SUA. Nimeni nu poate nega. Am biletele de avion, la hotel m-am întâlnit cu alte două fete, iar Giampaolo a organizat totul şi de această dată. Şoferul m-a dus la vila premierului, dar în acea seară nu mai erau alţi invitaţi. Când m-a văzut, premierul şi-a amintit imediat de casa pe care eu vreau să o construiesc. Şi m-a invitat să rămân peste noapte". Întrebată dacă şi-a petrecut noaptea cu Berlusconi, Patrizia a răspuns: "Am înregistrările celor două întâlniri. Se aude vocea premierului, plus că sunt mulţi martori. În trecut am avut probleme mari cu un bărbat şi când am întâlniri importante fac mereu înregistrări".

Patrizia susţine că, după această noapte, Berlusconi a sunat-o pentru noi întâlniri, dar ea a refuzat. Ulterior, tinerei i s-a propus să candideze în alegerile europene, dar propunerea a fost retrasă după scandalul din presă privind aceste candidaturi. A fost însă introdusă pe lista pentru alegerile locale din Bari, dar a decis să dezvăluie adevărul pentru că nu a reuşit să rezolve problema autorizaţiei de construcţie pentru casa sa, iar gărzile lui Berlusconi au oprit-o să discute cu acesta în timpul unei vizite la Bari. În plus, casa tinerei a fost spartă la puţin timp după întâlnirile cu premierul, fiind furate CD-uri şi calculatoare.

Patrizia D'Addario a candidat pe lista intitulată "Regiunea Puglia înainte de toate", asociată cu Partidul Poporului Libertăţii (PdL, de guvernământ), la ultimele alegeri din Bari, desfăşurate la începutul lunii iunie.

Ca reacţie la interviul publicat în Corriere della Sera, Berlusconi a declarat pentru ziarul La Repubblica: "Încă o dată, ziarele scriu mizerii şi minciuni. Eu nu voi fi afectat de aceste atacuri şi voi continua să lucrez pentru binele ţării".

ANTECEDENTE.
Nu este însă prima dată când premierul este implicat în astfel de scandaluri. După ce a luat parte la o petrecere de majorat în Napoli, Berlusconi, în vârstă de 72 de ani, a anunţat că divorţează de soţia sa, Veronica Lario. Un fotograf italian a făcut publice mai multe imagini din reşedinţa lui Berlusconi din Sardinia, în care premierul apare în prezenţa unei adolescente. Justiţia italiană a decis confiscarea acestor imagini.

×
Subiecte în articol: externe berlusconi