x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O mamă, arestată pentru că şi-a lăsat copilul singur, spune că sentinţa nu a fost corectă

O mamă, arestată pentru că şi-a lăsat copilul singur, spune că sentinţa nu a fost corectă

27 Noi 2017   •   15:14
O mamă, arestată pentru că şi-a lăsat copilul singur, spune că sentinţa nu a fost corectă

O mamă din Danemarca, care a fost arestată în 1997, pentru că şi-a lăsat copilul în afara unui restaurant din New York, a început o dezbatere internaţională despre stilul parental – ajungând până la arestul şi pierderea temporară a fiicei ei – şi a afirmat că arestul ei nu a fost corect, notează The Guardian.

“Cazul meu, care s-a întâmplat acum 20 de ani, este mult mai relevant azi.”, a spus Anette Sorensen pentru New York Post, în cadrul unui articol publicat sâmbătă. Părinţii americani “trăiesc cu frică”, a spus aceasta, adăugând că ea încă vrea să arate că “este posibil să trăieşti şi într-un alt mod”.

Într-o seară de mai 1997, Sorensen, atunci actriţă în vârstă de 30 de ani, şi-a lăsat fiica în vârstă de 14 luni într-un cărucior în afara restaurantului din Manhattan, în timp ce ea şi tatăl copilului, un dramaturg din New York, se bucurau înăuntru de o băutură.

Sorensen a afirmat că a verificat de mai multe ori copilul în timpul orei în care au stat la restaurant, înainte ca patronul să cheme poliţia.

Cei doi au fost arestaţi, iar copilul a fost înmânat autorităţilor. “Nu cred că există pedeapsă mai mare decât să îţi fie luat copilul de lângă tine”, a spus Sorensen pentru publicaţie.

 

×