x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O romăncă ii invaţă pe americani să fie slabi şi sănătoşi

O romăncă ii invaţă pe americani să fie slabi şi sănătoşi

de Carmen Plesa    |    19 Mai 2007   •   00:00
S-a născut intr-o Romănie comunistă, unde măncarea, hainele şi libertatea erau "la raţie", ceea ce a invăţat-o mai tărziu să aprecieze şi cele mai mici lucruri pe care i le-a oferit viaţa. A plecat din Romănia impreună cu părinţii şi-şI aminteşte că au avut voie să ia cu ei, in Germania, doar două valize mici.

SUCCESUL. Astăzi, Mariana Bozeşan este o femeie de succes - a reuşit in afaceri, in cercetare, conduce o organizaţie cu orientare filantropică din Silicon Valley (www.sageera.com) şi a scos o serie de lucrări foarte apreciate de specialişti, in care şi-a invăţăt cititorii să traiască sănătos.

Cercetările Marianei Bozeşan au inceput in 1999, după ce, timp de 20 de ani, s-a luptat cu kilogramele in plus şi cu afecţiunile provocate de acestea.

A renuţat la dietele chinuitoare, dar şi la cariera de succes pe care o avea in domeniul tehnologiilor inalte şi a inceput să caute soluţia pentru a ajunge la o greutate normală şi o viaţă sănătoasă. A reuşit.

APRECIERI. Cartea Marianei Bozeşan "Dieta pentru o nouă viaţă" a cucerit publicul, dar şi specialiştii ( a fost apreciată de experţi ca Deepak Chopra, dr. Robert Young, dr. Elson Haas, dr John Gray). Romănca ofera un program din 8 paşi "pentru a slăbi şI a te menţine in formă şI dezvăluie "88 de secrete ale dieteticienilor".

Rezultatele cercetărilor romăncei in domeniul nutriţiei pot fi găsite şi comentate şI pe blogul acesteia: http://dfnl.blogspot.com.

CARIERA Potrivit prezentării făcute de Editura Curtea Veche, care a tradus, pentru Romănia, "Dieta pentru o viaţă mai bună", inainte de a deveni intreprinzător Mariana Bozeşan a deţinut poziţii de conducere la mai multe firme de tehnologie din clasamentul Fortune 500, precum corporaţiile Oracle şi Digital Equipment. La Oracle a fost director de marketing pentru relaţia cu compania Hewlett-Packard şi director de dezvoltare a afacerilor pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Mariana Bozeşan a mai lucrat pentru corporaţia Digital Equipment inainte ca aceasta să fuzioneze cu Compaq, in prezent Hewlett-Packard. A fost director de marketing pentru reţele deschise la Paris, in Franţa, şi director de marketing pentru inteligenţă artificială la München, in Germania.
Mariana Bozeşan este şi preşedinte şi fondator al Bozeşan, o organizaţie filantropică privată, care contribuie la educaţia tinerilor din Africa, China, India şi fostele ţări comuniste.

Romănca este absolventă a universităţii Stanford şi a universităţii Karlsruhe din Germania, are un masterat in inteligenţă artificială şi calculatoare, o diplomă in calculatoare şi matematică şi o diplomă in istorie europeană la universitatea Karlsruhe din Germania.

In prezent, trăieşte impreună cu familia in zona golfului San Francisco şi in Bavaria (Germania).

×
Subiecte în articol: diaspora bozeşan boze