x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O stradă din noul sediu al Ambasadei SUA va purta numele profesorului Librescu

O stradă din noul sediu al Ambasadei SUA va purta numele profesorului Librescu

de Mihaela Matachita    |    28 Mai 2009   •   00:00

Ceremonia de lansare a lucrărilor de construcţie a noului sediu al Ambasadei SUA la Bucureşti a avut loc joi, o stradă din întregul complex urmând să poarte numele profesorului Liviu Librescu, ucis în timp ce încerca să-şi apere studenţii în atacul de la Virginia Tech University.

Viitorul sediu al reprezentanţei diplomatice va ocupa un teren de 40.000 de metri pătraţi, într-un ansamblu rezidenţial situat lângă pădurea Tunari. La ceremonie au participat însărcinatul cu afaceri Jeri Guthrie-Corn şi secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu. Ambasada a precizat că noua construcţie reprezintă expresia faptului că Departamentul de Stat al SUA este lider în proiectarea şi construcţia de clădiri "verzi". Executantul, compania American International Contractors ­ Special Projects (AICI-SP), a angajat o serie de firme din România, precum BogArt şi Apolodor.

Jeri Guthrie-Corn i-a spus lui Bogdan Aurescu că o stradă din cadrul noului complex va purta numele profesorului Liviu Librescu, ucis în timp ce încerca să-şi protejeze studenţii în atacul de la Virginia Tech University.

×
Subiecte în articol: externe