x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O tornadă violentă a făcut ravagii pe un aeroport din SUA

O tornadă violentă a făcut ravagii pe un aeroport din SUA

23 Apr 2011   •   11:43
O tornadă violentă a făcut ravagii pe un aeroport din SUA

Patru oameni au fost răniţi în urma unei tornade violente, produse noaptea trecuta pe Aeroportul Internaţional din Saint Louis, în Statele Unite. Aeroportul a fost închis temporar.

Potrivit CNN, citat de realitatea.net, vântul extrem de puternic a distrus acoperişul şi a spart ferestrele principalului terminal din Saint Louis. Martori, citaţi de o televiziune locală, au povestit că au asistat la scene de groază.



În momentul producerii tornadei, pe aeroport erau cel puţin 500 de pasageri, iar mai multe avioane urmau să decoleze sau să aterizeze. "Ne zgâlţâiam înainte şi înapoi", a relatat speriat un călător aflat într-un avion care se pregătea să se ridice de la sol.

Vijelia, care a distrus şi câteva maşini din parcare, dar şi utilitarele de pe piste, a smuls şi acoperişul unei biserici din apropiere. Autorităţile locale au fost nevoite să închidă mai multe autostrăzi.

Serviciul Naţional de Meteorologie a anunţat că este posibil ca în zona aeroportului din Saint Louis să se fi format o tornadă, personalul din turnul de control fiind convins că a văzut un vârtej.

×
Subiecte în articol: externe tornada